Vařit maso do změknutí je někdy úkol na celé hodiny. Zkuste to trochu urychlit

Vařit maso do změknutí je někdy úkol na celé hodiny. Zkuste to trochu urychlit
Dnes si budeme povídat o přípravě masa.
Pokud se ho chystáte vařit, vždy jej vkládejte do studené vody. Jedině tak se bude vařit stejnoměrně. Hovězí maso rychleji změkne, když do vody přidáte dvě lžíce octa.
Chcete-li péct starší drůbež, třeba slepici nebo husu, nejdříve je trochu povařte a teprve potom dejte péct. S jistotou změknou. Hovězí a skopové maso bude měkčí, když ho při dušení podlijete dvěma lžícemi červeného vína.
A pokud chcete mít na drůbeži krásnou křupavou kůrčičku, potřete jej slabou vrstvou medu, nebo jen zlehounka posypte moučkovým cukrem.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka