Vejce a pár triků na jejich přípravu – jak je vařit, aby nepopraskala?

Největší audioportál na českém internetu

Vejce (ilustrační foto) | Foto: Profimedia

Vejce a pár triků na jejich přípravu – jak je vařit, aby nepopraskala?

Máte je rádi míchaná, na hniličko, nebo naopak natvrdo? Vajíčka můžou být vydatnou snídaní i základem domácí majonézy nebo těsta na výborný moučník. A jak na ně?

Chcete-li je vařit, nedávejte je do vody přímo z lednice, mohou popraskat. Uvařená je snadněji oloupete, když je zchladíte ledovou vodou. Domácí majonéza se nesrazí, když budou vejce i olej stejné teploty.

Chcete-li mít z jednoho bílku více sněhu, přidejte lžíci studené vody. A žloutky zůstanou čerstvé i několik dní, když je ponoříte do studené vody nebo mléka a dáte do lednice. Tak co, jste moudřejší? Doufám, že ano.

autor: Iva Hüttnerová

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.