Zdeněk Izer připravil vaječné omelety zapečené se šunkou a sýrem
Pánve se v dalších Pochoutkách Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala chopil známý bavič a moderátor Zdeněk Izer. Říká, že tím, čím se lze nejlépe rychle nasytit, je vaječná omeleta zapečená se šunkou a sýrem.
Během míchání vajíček jste se dozvěděli, že Zdeněk pracoval i jako číšník v Itálii, kde pěkně pošpinil jednoho z hostů a s láskou vzpomíná na tamější pizzy. Také prozradil, co ho táhne k nákladním vozům značky Avia, jak vymýšlí své scénky a jaká jídla rád vaří. Soňa Jindrová vám prozradila, odkud se vzala tatarská omáčka.
Zapečené vaječné omelety:
8 vajec, 8 plátků libové šunky, 8 plátků toustového sýra, sůl, pepř, trochu oleje, tatarská omáčka, čerstvá petrželka, česnek a bílé bagety
Postup:
V míse rozšleháme vajíčka, osolíme, opepříme, přidáme pažitku. Směs nalijeme na pánev, kde jsme si nechali rozehřát olej. Usmažíme omelety. Do nich poté vložíme toustový sýr a šunku, zamotáme a dáme na pekáč do trouby zapéct dozlatova. Na pekáč také přidáme nakrájenou bagetu, kterou jsme zvolili jako přílohu. Vyndáme a servírujeme. Česnekem potřeme bagetu a podáváme s tatarskou omáčkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.