Zdeněk Izer připravil vaječné omelety zapečené se šunkou a sýrem

Pánve se v dalších Pochoutkách Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala chopil známý bavič a moderátor Zdeněk Izer. Říká, že tím, čím se lze nejlépe rychle nasytit, je vaječná omeleta zapečená se šunkou a sýrem.

Během míchání vajíček jste se dozvěděli, že Zdeněk pracoval i jako číšník v Itálii, kde pěkně pošpinil jednoho z hostů a s láskou vzpomíná na tamější pizzy. Také prozradil, co ho táhne k nákladním vozům značky Avia, jak vymýšlí své scénky a jaká jídla rád vaří. Soňa Jindrová vám prozradila, odkud se vzala tatarská omáčka.

Zapečené vaječné omelety:
8 vajec, 8 plátků libové šunky, 8 plátků toustového sýra, sůl, pepř, trochu oleje, tatarská omáčka, čerstvá petrželka, česnek a bílé bagety

Postup:
V míse rozšleháme vajíčka, osolíme, opepříme, přidáme pažitku. Směs nalijeme na pánev, kde jsme si nechali rozehřát olej. Usmažíme omelety. Do nich poté vložíme toustový sýr a šunku, zamotáme a dáme na pekáč do trouby zapéct dozlatova. Na pekáč také přidáme nakrájenou bagetu, kterou jsme zvolili jako přílohu. Vyndáme a servírujeme. Česnekem potřeme bagetu a podáváme s tatarskou omáčkou.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.