Zdeněk Merta připravil filet z candáta se šťouchanými brambory a špenátem

V rozhlasové kuchyni, kde vládne Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal, se objevil zpěvák, skladatel a muzikant Zdeněk Merta. Miluje ryby, proto se společně pustili do filetu z candáta a k tomu připravili šťouchané brambory se slaninou a také špenát s česnekem.

Během přípravy jste se dozvěděli, jak Zdeněk rybařil s Rudolfem Hrušínským, jak se plavil po moři při lovu velryb, jaké to je zažít mořskou bouři nebo prožít měsíc s čínskými rybáři.

Navíc se vedla řeč o hudbě i o množství porcelánu, který má Zdeněk doma ve skříni. To vše doplnily informace o druzích špenátu a také originální Zdeňkova hudba.

Candát se šťouchanými bramborami a špenátem:
4 filety z candáta, olivový olej, citron, sůl, pepř, tymián, rozmarýn, šalvěj, máslo, 1 kg brambor, 1 větší cibule, 10 dkg slaniny, asi 200 g mraženého špenátu, pár stroužků česneku, trochu smetany ke šlehání

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.