Zeleninová polévka s knedlíčky
O dobré polévce se říká, že je grunt. I proto jsme pro vás do dnešního dopoledního Apetýtu jednu povedenou vybrali. Zdravá a hustá polévka zasytí a je to ideální varianta večeře.
Budete potřebovat:
- 90 g mrkve
- 60 g kedlubny
- 30 g mražené kukuřice
- 50 g celeru
- 90 g kapusty
- 30 g droždí
- 35 g cibule
- 3 stroužky česneku
- strouhanku
- 2 vejce
- sůl
Postup:
- Očištěnou a najemno nakrájenou zeleninu povaříme v osolené vodě.
- Na knedlíčky smícháme vejce, sušené droždí, najemno pokrájenou cibuli, petrželku, prolisovaný česnek, sůl a strouhanku (té tolik, aby vzniklo husté těsto).
- Přes haluškovač protlačíme knedlíčky, které zavaříme 15 minut společně se zeleninou.
Knedlíčky z droždí představují zajímavou variantu běžných játrových knedlíčků a jsou dobře stravitelné.
V tomto receptu můžete použít kvalitní produkty jihomoravských farmářů. Najdete je na webu ochutnejtemoravu.eu.
Související
-
Čočková polévka s kysaným zelím
Vydatná poctivá polévka se může stát hlavním chodem. Ta, kterou vám přináší dopolední Apetýt, je s kysaným zelím.
-
Polévka se zázvorem a mrkví
Páteční Apetýt přináší opět bezmasé recepty. Tentokrát nahlédneme do světa polévek.
-
Polévkové knedlíčky
V Apetýtu připomeneme postup, jak si připravit výborné knedlíčky z droždí, ty se hodí do jakéhokoliv vývaru. Knedlíčky jsou díky droždí plné vitaminů B.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka