Zeleninová polévka s knedlíčky

O dobré polévce se říká, že je grunt. I proto jsme pro vás do dnešního dopoledního Apetýtu jednu povedenou vybrali. Zdravá a hustá polévka zasytí a je to ideální varianta večeře.

Budete potřebovat:

  • 90 g mrkve
  • 60 g kedlubny
  • 30 g mražené kukuřice 
  • 50 g celeru
  • 90 g kapusty
  • 30 g droždí 
  • 35 g cibule 
  • 3 stroužky česneku
  • strouhanku
  • 2 vejce 
  • sůl 

Postup:

  1. Očištěnou a najemno nakrájenou zeleninu povaříme v osolené vodě.
  2. Na knedlíčky smícháme vejce, sušené droždí, najemno pokrájenou cibuli, petrželku, prolisovaný česnek, sůl a strouhanku (té tolik, aby vzniklo husté těsto).
  3. Přes haluškovač protlačíme knedlíčky, které zavaříme 15 minut společně se zeleninou.

Knedlíčky z droždí představují zajímavou variantu běžných játrových knedlíčků a jsou dobře stravitelné.

V tomto receptu můžete použít kvalitní produkty jihomoravských farmářů. Najdete je na webu ochutnejtemoravu.eu.

Související

  • Čočková polévka s kysaným zelím

    Vydatná poctivá polévka se může stát hlavním chodem. Ta, kterou vám přináší dopolední Apetýt, je s kysaným zelím.

  • Polévka se zázvorem a mrkví

    Páteční Apetýt přináší opět bezmasé recepty. Tentokrát nahlédneme do světa polévek.

  • Polévkové knedlíčky

    V Apetýtu připomeneme postup, jak si připravit výborné knedlíčky z droždí, ty se hodí do jakéhokoliv vývaru. Knedlíčky jsou díky droždí plné vitaminů B.