Babiččina omáčka žlutá cibulová
Mezi majstrštyky všech hospodyněk patřily omáčky. Uměly jich celou řadu, recepty se dědily a také vylepšovaly. Proto omáčka od maminky chutnala jinak, než od manželky...
Recept uvádíme v původním znění, jak je zaznamenán v dobové kuchařce:
Rozkrájej drobně půl cibule, dej ji do hrnku, nalej na ni hovězí polévku a nech to chvilku povařit, do jiného hrnku dej dva krajíčky ve vodě namočeného a vymačkaného bílého chleba, kousek čerstvého másla. Potom to smíchej. Chceš-li, můžeš přidat trochu tlučeného kmínu. Tím stejným způsobem dělá se omáčka česneková.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.