Bandorník, drn, báč, babčák, láta... Zkrátka bramborák
Drn, báč, babčák nebo láta, to jsou všechno názvy pro pokrm, který je u nás znám především jako bramborák. Jak ho připravovaly naše babičky, poví Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.
Syrové brambory oloupeme a nastrouháme, posolíme a promícháme s trochou mouky – ne moc. Na deset brambor dáme jen jednu vrchovatou lžíci. Přidáme česnek, majoránku, sůl a kmín, můžeme i cibulku zpěněnou na slanině. Těsto v tenké vrstvě natřeme na pánev a smažíme, nebo na plech a pečeme do křupava v troubě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.