Bára Basiková připravila zapečené tousty s vajíčky, žampiony a hermelínem
Populární zpěvačka Bára Basiková navštívila Pochoutky Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala. Připravila její oblíbené zapečené tousty s vajíčky, žampiony a hermelínem.
Povídali si o tom, jak se stravovali umělci v době socialismu na cestách, jak to vypadá v zákulisí na koncertech a co Bára vaří svým dětem. To všechno okořenil i rychlovýclech nebo reportáž o hermelínu a jeho předobrazu.
Zapečené rychlé tousty:
bílý toastový chléb nebo veka, vejce, cibulka nebo šalotka, balíček hermelínu, žampiony, sůl a pepř
Postup:
Umícháme vajíčka s nadrobno nakrájenými žampiony, nejlépe na cibulce. Nakrájíme veku nebo bílý toastový chleba. Umíchanou směs rozprostřeme na plátky pečiva, navrch položíme plátky nakrájeného hermelínu a dáme zapéct do trouby. Hotovo je za 20 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka