Co mají společného sůl, chleba nebo Alpa? Prozradí Iva Hüttnerová
Dnes pro vás mám pár tipů do domácnosti, které zaručeně fungují.
Skla i zrcadla se budou krásně lesknout, když je umyjete teplou vodou s Alpou. Po zaschnutí stačí dobře vyleštit. Chlebem vyčistíte čerstvé skvrny od červeného vína a dokonce s ním vyčistíte různé skvrny a nečistoty z bílých stěn. Na tom, jestli to bude chleba čerstvý, nebo několik dnů starý, přitom vůbec nezáleží.
A nakonec ještě sůl. Ta je totiž nezastupitelná nejen při vaření. Výborně odstraní připálené zbytky i mastnotu z pánve po smažení. Vlastně ji můžete použít všude tam, kde používáte drátěnku. Stačí nasypat lžíci na znečištěné místo a hadříkem drhnout. Doufám, že i tentokrát naše rady vyzkoušíte.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka