Co mají společného sůl, chleba nebo Alpa? Prozradí Iva Hüttnerová
Dnes pro vás mám pár tipů do domácnosti, které zaručeně fungují.
Skla i zrcadla se budou krásně lesknout, když je umyjete teplou vodou s Alpou. Po zaschnutí stačí dobře vyleštit. Chlebem vyčistíte čerstvé skvrny od červeného vína a dokonce s ním vyčistíte různé skvrny a nečistoty z bílých stěn. Na tom, jestli to bude chleba čerstvý, nebo několik dnů starý, přitom vůbec nezáleží.
A nakonec ještě sůl. Ta je totiž nezastupitelná nejen při vaření. Výborně odstraní připálené zbytky i mastnotu z pánve po smažení. Vlastně ji můžete použít všude tam, kde používáte drátěnku. Stačí nasypat lžíci na znečištěné místo a hadříkem drhnout. Doufám, že i tentokrát naše rady vyzkoušíte.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.