Dostihy a sázky slaví 40 let. Oblíbenou hru vymyslel milovník koní

Firmu, která oblíbenou hru vyrábí, založil Ladislav Mareš. Ten žije v malé obci nedaleko Hradiště a užívá si zaslouženého odpočinku. Vedení firmy se chopila už třetí generace rodiny Marešů, vnučka Kristýna Miškovská s manželem.

Autor hry Ladislav Mareš

Ladislav Mareš, milovník koní a dostihů, nikoliv však her, kdysi vedl jabloneckou tiskárnu JAVOZ, pro kterou se snažil zajistit nové zakázky. Zmapoval trh a zjistil, že prakticky neexistuje žádná společenská hra pro dospělé. Rozhodl se „mezeru na trhu“ zaplnit. Volba dostihového tématu pro hru byla celkem jasná. Koně a dostihy miloval. Navíc chtěl, aby lidé při hře zažívali opravdové nadšení a adrenalin. Následovaly měsíce a měsíce vymýšlení, navrhování, testování, až byla hra Dostihy a sázky na světě.

V roce 1993 pan Mareš založil vlastní firmu, která Dostihy a sázky vyrábí dodnes. Díky úspěchu si pak Ladislav Mareš splnil svůj velký sen a pořídil si vlastní stáje. Při jízdě na koni si před lety způsobil úraz a do sedla se už nevrátil. Na ranči nedaleko Mnichova Hradiště je ale stále šťastný.

A kdo vymyslel jména koní ve hře a jak se tehdy hra testovala? To si poslechněte v reportáži.

Kristýna Miškovská, vnučka Ladislava Mareše, s legendární hrou Dostihy a sázky.jpg
Spustit audio