Gratulujeme výhercům kuličkové soutěže Regionu

26. březen 2019

Na veletrhu Jarní zemědělec v Lysé nad Labem jsme uspořádali turnaj ve cvrnkání kuliček. Zájem o kuličkový stůl byl veliký, hráli dospělí i děti.

 

K jaru neodmyslitelně patří cvrnkání kuliček, i když v současné době moc dětí cvrnkajících do důlku venku nevidíme. Chceme tuto hezkou tradici připomínat, a tak součástí prezentace Regionu na veletrhu Jarní zemědělec byl i kuličkový stůl. Máme radost, že měl úspěch. Kuličky si u nás zahrály celé rodiny. Vesele cvrnkaly nejenom děti, ale i starší ročníky.  

Ti nejlepší se zúčastnili soutěže ve cvrnkání, která nebyla jednoduchá. Museli své kuličky dopravit na co nejmenší počet cvrnknutí přes celou překážkovou dráhu. Výherci se stali Pavel Krystek, Jan Netresta a Tomáš Henc, kteří dostanou volnou vstupenku na oba okruhy Dobrovických muzeí (Muzea cukrovarnictví, lihovarnictví, řepařství a města Dobrovice). Gratulujeme a výherce budeme kontaktovat.

Další soutěž ve cvrnkání kuliček o zajímavé ceny pro vás bude připravena 13. dubna na Městském běhu v Novém Strašecí.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.