Hrachové placky

Vítězka soutěže Peče celá země Petra Burianová vás až do konce roku bude ve vysílání dopoledního Apetýtu jedenkrát týdně motivovat k pečení a vaření. Dnes tedy spíše ke smažení. 

Zkušená pekařka, maminka pěti dětí a milovnice tradic i krojů pro vás má recept na její oblíbené a rodinou opěvované hrachové placky.

Co budete potřebovat?

  • 250 g zeleného hrachu
  • 4 stroužky česneku
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • mléko dle potřeby

po jedné lžičce:

  • soli
  • kmínu
  • pepře
  • majoránky

Postup:

  1. Hrách uvaříme doměkka.
  2. Promícháme se všemi ostatními surovinami a kořením.
  3. Mokrýma rukama tvoříme placičky, smažíme je na oleji z obou stran.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.