Hrachové placky
Vítězka soutěže Peče celá země Petra Burianová vás až do konce roku bude ve vysílání dopoledního Apetýtu jedenkrát týdně motivovat k pečení a vaření. Dnes tedy spíše ke smažení.
Zkušená pekařka, maminka pěti dětí a milovnice tradic i krojů pro vás má recept na její oblíbené a rodinou opěvované hrachové placky.
Co budete potřebovat?
- 250 g zeleného hrachu
- 4 stroužky česneku
- 5 lžic polohrubé mouky
- 2 vejce
- mléko dle potřeby
po jedné lžičce:
- soli
- kmínu
- pepře
- majoránky
Postup:
- Hrách uvaříme doměkka.
- Promícháme se všemi ostatními surovinami a kořením.
- Mokrýma rukama tvoříme placičky, smažíme je na oleji z obou stran.
Související
-
Jedna porce vám nebude stačit! Uvařte si česnekovou krémovou polévku
Česneková krémová – to je název dnešního receptu, polévky, která je tak dobrá, že vám jedna porce zaručeně nebude stačit.
-
Krkovička v ostrém leču
Vyzkoušejte pikantní krkovičku v leču podle manželů Senohrádkových. Jejich jídla jsou chutná, provařená a zároveň jednoduchá.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.