Jan Pokorný uvařil rybářské špagety s dary moře

Ochutnali jsme jídlo, které si přímo z Paříže přivezl moderátor Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu Jan Pokorný. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal vařili pod jeho dohledem špagety po rybářsku s mořskými plody.

Během vaření jste se dozvěděli, jak se nakupuje v pařížské tržnici, proč je nebezpečné jíst neprověřené mušle, jací jsou francouzští řezníci a proč je francouzská kuchyně zapsána na seznam UNESCO.

V reportáži jste se dozvěděli, co to jsou kalamáry a v povídání Jana, jak se jí během ranního vysílání na Radiožurnálu nebo proč ho podezírali, že před vysíláním pije.

Špagety po rybářsku:
nejlépe domácí špagety, olivový olej extra virgin, česnek, celá lahev bílého suchého vína, mušle srdcovky neboli vongole, slávky, kalamáry, krevety, cherry rajčata, sůl a pepř

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.