Jan Pokorný uvařil rybářské špagety s dary moře

Jan Pokorný uvařil rybářské špagety s dary moře
Ochutnali jsme jídlo, které si přímo z Paříže přivezl moderátor Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu Jan Pokorný. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal vařili pod jeho dohledem špagety po rybářsku s mořskými plody.
Během vaření jste se dozvěděli, jak se nakupuje v pařížské tržnici, proč je nebezpečné jíst neprověřené mušle, jací jsou francouzští řezníci a proč je francouzská kuchyně zapsána na seznam UNESCO.
V reportáži jste se dozvěděli, co to jsou kalamáry a v povídání Jana, jak se jí během ranního vysílání na Radiožurnálu nebo proč ho podezírali, že před vysíláním pije.
Špagety po rybářsku:
nejlépe domácí špagety, olivový olej extra virgin, česnek, celá lahev bílého suchého vína, mušle srdcovky neboli vongole, slávky, kalamáry, krevety, cherry rajčata, sůl a pepř
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.