Jan Pokorný uvařil rybářské špagety s dary moře
Ochutnali jsme jídlo, které si přímo z Paříže přivezl moderátor Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu Jan Pokorný. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal vařili pod jeho dohledem špagety po rybářsku s mořskými plody.
Během vaření jste se dozvěděli, jak se nakupuje v pařížské tržnici, proč je nebezpečné jíst neprověřené mušle, jací jsou francouzští řezníci a proč je francouzská kuchyně zapsána na seznam UNESCO.
V reportáži jste se dozvěděli, co to jsou kalamáry a v povídání Jana, jak se jí během ranního vysílání na Radiožurnálu nebo proč ho podezírali, že před vysíláním pije.
Špagety po rybářsku:
nejlépe domácí špagety, olivový olej extra virgin, česnek, celá lahev bílého suchého vína, mušle srdcovky neboli vongole, slávky, kalamáry, krevety, cherry rajčata, sůl a pepř
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.