Jan Punčochář upekl marinovaný hovězí krk na černém pivu
Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se znovu vydali do své letní kuchyně, kterou si vybudovali v Černokosteleckém zájezdním pivovaru. Tam se vaří už tradičně jídla k pivu nebo na pivu. Tentokrát byl u plotny šéfkuchař Jan Punčochář z restaurace Le Terroir v Praze. Uvařil nám marinovaný hovězí krk na černém pivu.
Během vaření se mluvilo o tom, jak se vaří ve sklepních prostorech, jak se k jídlu vybírá víno i sýry. Dozvěděli jste se, kde se inspiruje k vaření a na co musí všechno kuchař při práci myslet. Jako hlavní degustátor se v Pochoutkách objevil zpěvák Petr Janda, který miluje jak pivo, tak masové recepty.
Hovězí krk na černém pivu:
hovězí krk, cibule, víno, světlé pivo, sušené hřiby, nakládané kapary, celer, čerstvý cukrový hrášek, mrkev, olej, smetana na šlehání, trošku badyánu, špetka muškátového oříšku, sůl a pepř
Reprízováno 27. července 2013.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.