Jan Punčochář upekl marinovaný hovězí krk na černém pivu

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se znovu vydali do své letní kuchyně, kterou si vybudovali v Černokosteleckém zájezdním pivovaru. Tam se vaří už tradičně jídla k pivu nebo na pivu. Tentokrát byl u plotny šéfkuchař Jan Punčochář z restaurace Le Terroir v Praze. Uvařil nám marinovaný hovězí krk na černém pivu.

Během vaření se mluvilo o tom, jak se vaří ve sklepních prostorech, jak se k jídlu vybírá víno i sýry. Dozvěděli jste se, kde se inspiruje k vaření a na co musí všechno kuchař při práci myslet. Jako hlavní degustátor se v Pochoutkách objevil zpěvák Petr Janda, který miluje jak pivo, tak masové recepty.

Hovězí krk na černém pivu:
hovězí krk, cibule, víno, světlé pivo, sušené hřiby, nakládané kapary, celer, čerstvý cukrový hrášek, mrkev, olej, smetana na šlehání, trošku badyánu, špetka muškátového oříšku, sůl a pepř

Reprízováno 27. července 2013.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.