Jana Koubková připravila sumečka s pórkem a zázvorem
Naďa Konvalinková s Patrikem Rozehnalem zažila jazzové Pochoutky se zpěvačkou Janou Koubkovou. Došlo nejen na zpěv a povídání, ale také na přípravu sumečka s pórkem a zázvorem.
Při jeho přípravě jsme si povídali i o zkušenostech s vařením, o tom, jestli bylo nutné někdy z kuchyně utíkat, jací jsou diváci na koncertech, jakým posluchačem je prezident Václav Klaus. Také jste slyšeli hymnu Evropské unie – Ódu na radost s českým textem Jany Koubkové.
Ryba s pórkem a zázvorem:
jakákoliv ryba nebo i filé, nastrouhaný nebo mletý zázvor, pórek, trocha mouky, sójová omáčka, suché sherry nebo vermut (ale dáme klidně suché bílé víno), 1 litr zeleninového vývaru, trocha kukuřičné moučky, citron, hrst petrželové natě, olej, sůl a pepř
Reprízováno 19. října 2013.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.