Jaroslav Sapík připravil kozí sýr s jahodovým přelivem a letním salátkem
Znalec české kuchyně a zkušený kuchař, který vařil i princezně Dianě nebo prezidentu Havlovi - Jaroslav Sapík - v Pochoutkách Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala představil recept na kozí sýr s jahodovým přelivem a letním salátkem.
Při přípravě jídla na zahrádce v altánku jste se seznámili i s produkty kozí farmy ve Skryjích na Rakovnicku. Naďa s Patrikem ochutnali i kozí klobásky a s Jaroslavem Sapíkem se bavili o nákupech a vaření v profesionální kuchyni.
Kozí sýr s jahodovým dresinkem:
4 vaničky kozího sýra, košík čerstvých jahod, bílé víno, citron nebo limetková šťáva, špetka soli, cukr, roketa (nebo rukola), toustový chleba
Jahodový přeliv:
Rozmačkáme čerstvé jahody, smícháme s bílým vínem, citrónovou šťávou a špetkou soli. Můžeme přidat cukr (záleží na zralosti jahod). Vyšleháme v pěnu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.