Jaroslav Sapík připravil kozí sýr s jahodovým přelivem a letním salátkem

Znalec české kuchyně a zkušený kuchař, který vařil i princezně Dianě nebo prezidentu Havlovi - Jaroslav Sapík - v Pochoutkách Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala představil recept na kozí sýr s jahodovým přelivem a letním salátkem.

Při přípravě jídla na zahrádce v altánku jste se seznámili i s produkty kozí farmy ve Skryjích na Rakovnicku. Naďa s Patrikem ochutnali i kozí klobásky a s Jaroslavem Sapíkem se bavili o nákupech a vaření v profesionální kuchyni.

Kozí sýr s jahodovým dresinkem:
4 vaničky kozího sýra, košík čerstvých jahod, bílé víno, citron nebo limetková šťáva, špetka soli, cukr, roketa (nebo rukola), toustový chleba

Kozí sýr s jahodovým přelivem a letním salátkem - detail

Jahodový přeliv:
Rozmačkáme čerstvé jahody, smícháme s bílým vínem, citrónovou šťávou a špetkou soli. Můžeme přidat cukr (záleží na zralosti jahod). Vyšleháme v pěnu.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka