Jiří Rajchrt upekl steak z hovězího pupku se šťouchanými bramborami
Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se přesunuli na Mělnicko, aby společně s šéfkuchařem Jiřím Rajchrtem vařili v restauraci Na Štěpáně v Obříství hned vedle novogotického železného mostu. Upekli pořádný hovězí steak z pupku a k tomu připravili šťouchané brambory s fazolkami zabalené v anglické slanině.
Hostem pořadu byl také jeden z poctivých středočeských řezníků – Antonín Matek z Kostelce nad Labem. Patří k tradičnímu řeznickému rodu a jeho prodejnu najdete ve stejném domě už více než 450 let. Ochutnali jsme s ním lovecký salám, šunku, uzené maso, klobásky a popovídali si o tom, jak si vybrat svého řezníka, z čeho se dělají poctivé uzeniny a jak je v krámě poznat.
Steak z hovězího pupku se šťouchanými bramborami:
800 g hovězího pupku, olivový olej, oříšek másla, sůl, pepř, brambory, fazolové lusky, 4 plátky anglické slaniny
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.