Kdyby nebylo Vladimíra, tak už jsem s lukostřelbou skončil, říká o svém trenérovi paralympionik David Drahonínský

David Drahonínský je dvojnásobným paralympijským vítězem v lukostřelbě. Teď se chystá do Paříže, kde by rád přidal do sbírky úspěchů další medaili. V přípravě spolupracuje s kanadským trenérem, rodákem ze Slovenska, Vladimírem Kopeckým. Redaktor Pavel Petr se za oběma vydal na střelnici do Odoleny Vody.

David Drahonínský,  paralympijský vítěz v lukostřelbě

Spolupráce obou dvou, tedy trenéra Vladimíra Kopeckého a Davida Drahonínského začala v roce 2011. Vladimír Kopecký říká, čeho si právě na Davidu Drahonínském nejvíce váží. „Je to neuvěřitelné. Ta jeho pracovitost, skromnost a to, co všechno v životě dokázal. Někteří lidé si myslí, že vozíčkáři jsou druhořadí atleti, ale to jsou na velkém omylu. Já jsem vyhrál 7x mistrovství Kanady, ale nikdy v životě jsem neporazil Kevina Evanse, který má jen jednu ruku.“

Co naopak přináší spolupráce Davidu Drahonínskému, zatím dvojnásobnému paralympijskému vítězi? „Pomáhá mi nejenom s tréninkem, ale i s materiálním zajištěním. Je to asi jediný člověk na zeměkouli, kterého zajímá, jestli mám s čím střílet, jestli mě něco bolí, nebo nebolí, trápí, nebo netrápí. A kdyby nebylo Vladimíra, tak už jsem dávno s lukostřelbou skončil,“ říká sportovec o svém trenérovi.

Pomalu se blíží paralympiáda v Paříži a Vladimír Kopecký věří, že David Drahonínský na ní má opět šanci uspět.

Proč by i páté místo na paralympiádě bylo pro Davida Drahonínského podle jeho trenéra úspěchem? Jak jejich spolupráce probíhá a jak často jsou spolu v kontaktu? Nejen to si můžete poslechnout v reportáži Pavla Petra.

autoři: Pavel Petr , JMys
Spustit audio