Kraj navrhl odvolání ředitele Oblastní nemocnice Kladno Vladimíra Lemona

24. listopad 2016

Ředitel kladenské nemocnice Vladimír Lemon zřejmě skončí ve funkci. Nové vedení Středočeského kraje dnes doporučilo představenstvu kladenské nemocnice jeho odvolání. Hlavním důvodem byly výsledky hospodaření nemocnice, které skončilo loni ve ztrátě 185 milionů korun.

Informoval o tom novináře po dnešním jednání valných hromad pěti středočeských nemocnic krajský radní pro zdravotnictví Martin Kupka. „O tom návrhu slyším od vás poprvé, žádnou oficiální informace nemám, “ reagoval krátce po 14. hodině Vladimír Lemon v telefonickém rozhovoru pro Český rozhlas.

Zároveň dodal, že za dluhem kladenské nemocnice stojí mimo jiné nízké platby některých pojišťoven a taky fakt, že zařízení má špičkové centrum akutní medicíny, jehož provoz je finančně náročný. „Já si ale myslím, že bychom si měli o tom, proč je ztráta taková, ještě popovídat. Nechali jsme si udělat audit, který ukazuje, jestli je to vina managementu nebo jestli jsou tam objektivní příčiny. Ty jsou historické a já je každému velmi rád vysvětlím,“ uvedl Lemon.

"Cílem nového vedení kraje je dostat kladenskou nemocnici ze ztrátových čísel. To není úplně jednoduchý úkol, ale chci říci, že opatření, která jsme přijali, v žádném případě neomezí péči o pacienty v nemocnici," vysvětlila po jednání rady středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová.

Další podrobnosti zjišťujeme.

Spustit audio