Laďka Něrgešová připravila smaženého kapra s bramborovým salátem

S herečkou a moderátorkou Laďkou Něrgešovou jsme si udělali v Pochoutkách s Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem malou generálku na Štědrý den. Usmažili jsme si kapra a udělali k němu bramborový salát.

Dozvěděli jste se, jak dělá bramborový salát Laďka, co tam rozhodně nedává a co tam chybět nesmí. Dokonce naučila Naďu krájet brambory na kostičky. Popovídali si o Vánocích, zvycích a tradicích.

Smažený kapr:
kapří filety, strouhanka, hladká mouka, vejce, olej, trochu mléka a sůl

Bramborový salát:
1 mrkev, 1 celer, 5 sterilovaných okurek, 3 vejce, 2 kilogramy salátových brambor, 2 cibule, trošku petrželky, kelímek majonézy, trošku oleje, hořčice, lák z okurek, sůl a pepř na dochucení

Postup:
Uvaříme brambory, vajíčka a kořenovou zeleninu. Naporujeme si kapra a vykostíme ho. Obalíme ho v mouce, pár kousků v horčici a ve strouhance a pár kousků ve vajíčkách s mlékem a stouhence. Poté opečeme. Uvařenou zeleninu, cibuli a nakládané okurky nakrájíme na kostičky a smícháme s majonézou, hořčicí, solí, pepřem a lákem z okurek. Po usmažení kapra strčíme do trouby a položíme na něj kousek másla a necháme máslo rozpustit (lehce zapéct). Dozdobí na talíři petrželkou.

Usmažený kapr s bramborovým salátem

Poznámka: Zelenina by se měla uvařit ideálně jeden den předem v nálevu (voda, lžíce octu, jeden bobkový list, 5 kuliček celého černého pepře, lžička cukru krupice, sůl a 3 kuličky nového koření)

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.