Marek Ztracený smažil řízky a jako přílohu připravil bavorský bramborový salát
S Markem Ztraceným jsme si tak trochu připomněli vánoční čas. Marek totiž s Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem smažil vepřové řízky a k nim nás naučil udělat svůj oblíbený bavorský bramborový salát.
Povídali si během míchání a smažení o muzice, o tom, jak se Marek dostal ke hraní na kytaru, jaké to bylo slyšet poprvé sám sebe v rádiu, jaká jídla má rád a co se jedlo a jí u něj na Šumavě.
Smažený řízek:
4 kotletky, sůl, pepř, strouhanka, hladká mouka, půl deci piva, 1 vejce, olej na smažení
Bavorský salát:
asi 10 menších, ve slupce uvařených brambor (nerozvařených a oloupaných), 200 g na drobné kostičky nakrájené anglické slaniny, 1 střední cibule, půl šálku hovězího vývaru, asi 2 velké lžíce octa, sůl, docela dost pepře, sušená petržel nebo majoránka a 2 lžíce oleje
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.