Náhražky ve sladkostech už mi nevyhovují. Když zhřešit, tak ať je v tom cukr, říká Tereza Bebarová

11. září 2024

Hraje, dabuje a moderuje. Pro některé je ale stále Ukrajinkou Světlanou ze seriálu Ulice. Jiní si ji zase spojují s pořadem Peče celá země.

Tereza Bebarová je velmi činorodá. Má ráda pestrost své práce. Vidět ji můžete v Divadle na Vinohradech, slyšet v dabingu nebo moderovat rozhlasový pořad Jezte, ať vám to sluší na Dvojce. V posledních letech je spojená s vyhlášeným cukrářem Josefem Maršálkem díky pořadům Peče celá země a Buchty po ránu.

Herečka si drží štíhlou postavu, tak se ani nechce věřit, že všechny sladkosti v soutěži Peče celá země zvládne ochutnat. „Určitě ochutnávám, ale opravdu jen málo a jen doporučené výrobky. A dám si jen sousto. Ale neřeším postavu, spíš řeším vnitřní morál. Mě ta moje askeze vlastně trochu baví,“ říká Tereza Bebarová, která nastavila tělu nový řád.

Zhřešit sladkým umím, ale dobrého pomálu

„Se stravou si experimentuju, jím trochu jinak. Zjišťuju, že s věkem potřebuju zase tělu dodat jiné věci než třeba před pěti lety. A když mu naslouchám, tak se cítím velmi dobře. Myslím, že i ty střevní bakterie dávají mozku signál, co chtějí. Třeba teď jím více bílkovin, jím jen dvakrát denně a kupodivu mi to stačí. Mám to tak vyladěný, že se nepotřebuju dojídat dalšími dobrotami.“

Mívala i vegetariánské období a období, kdy se cukru vyhýbala obloukem. „Dřív jsem dělala alternativní recepty, ale jak už jsem tím pečením rozmazlená, tak mě alternativa nevyhovuje. Když už zhřešit, tak pro mě je cukr chuťově nejlepší. Pak zase žiju asketicky v duchu, že dobrého pomálu. Dnešní doba nás svádí k přesycení, ale myslím, že tento luxus se má dodávat tak nějak homeopaticky.“

Alex Mynářová a Tereza Bebarová

Pořady ji inspirují

V pořadu Jezte, ať vám to sluší si povídá se dvěma nutričními terapeutkami. „Ještě bych dodala ‚ať vám to sluší a ať jsme zdraví‘. Edukujeme národ. Tenhle nápad je myslím velmi přínosný. Dáváme praktické tipy a inspiraci, jak správně jíst a cítit se dobře ve svém těle.“

S Josefem Maršálkem točí Buchty po ránu a chystá se 4. řada soutěže Peče celá země. „Buchty po ránu jsou zase úplně jiný formát. Máme tam dobré rady a vždy tři jednoduché recepty. Má to pěknou sledovanost. Myslím, že jsme rozpekli národ, dá-li se to tak říct,“ usmívá se herečka.

Dodržujete to, co radí v pořadu? Čím překvapí nová řada Peče celá země? Jak zvládá práci a péči o rodinu? Jaké to je hrát šedesátiletou matku šesti dcer v inscenaci Dům Bernardy Alby? Poslechněte si v pořadu Alex a host.