Pochoutky s Tenou Elefteriadu

Na Regionu se zase vařilo - tentokrát řecky. Naše Studio chuti totiž navštívila česká zpěvačka s řeckými kořeny - Tena Elefteriadu. Naďu Konvalinkovou, Patrika Rozehnala a všechny posluchače naučila vařit řeckou polévku s citronem a vejcem...

Řeč byla o tom, jak se sklízí olivy, proč je dobré jednou za čas sníst pecku a jak vypadá takový řecký oběd. Navíc se Tena rozpovídá, proč byla nucena se naučit zpívat a jaká česká jídla považuje za zimní.

Řecká polévka
Ingredience: kuře (skelet, směs na polévku), rýže, vejce, 2 - 3 citrony, drůbeží nebo kuřecí vývar v kostce, čerstvé oregano (můžete nahradit sušeným), pepř, sůl

Tena Elefteriadu v Pochoutkách

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.