Jana Koubková připravila sumečka s pórkem a zázvorem

Naďa Konvalinková s Patrikem Rozehnalem zažila jazzové Pochoutky se zpěvačkou Janou Koubkovou. Došlo nejen na zpěv a povídání, ale také na přípravu sumečka s pórkem a zázvorem.

Při jeho přípravě jsme si povídali i o zkušenostech s vařením, o tom, jestli bylo nutné někdy z kuchyně utíkat, jací jsou diváci na koncertech, jakým posluchačem je prezident Václav Klaus. Také jste slyšeli hymnu Evropské unie – Ódu na radost s českým textem Jany Koubkové.

Ryba s pórkem a zázvorem:
jakákoliv ryba nebo i filé, nastrouhaný nebo mletý zázvor, pórek, trocha mouky, sójová omáčka, suché sherry nebo vermut (ale dáme klidně suché bílé víno), 1 litr zeleninového vývaru, trocha kukuřičné moučky, citron, hrst petrželové natě, olej, sůl a pepř

Reprízováno 19. října 2013.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka