Beata Rajská připravila italské risotto s chřestem a krevetami

Největší audioportál na českém internetu

Beata Rajská v Pochoutkách (19) | Foto: Jaroslava Indrová, Český rozhlas

Beata Rajská připravila italské risotto s chřestem a krevetami

V naší rozhlasové kuchyni jsme se sešli s módní návrhářkou a krejčovou Beatou Rajskou. Je zajímavé, že za svobodna se jmenovala Kucháriková, což se do Pochoutek nádherně hodí. Spolu s Naďou a Patrikem vařila její oblíbené italské risotto s chřestem a krevetami.

Povídali si o navrhování svatebních šatů, proč má všude Beata schovanou modrou nebo červenou natáčku a jaká jídla ji vařila maminka na Slovensku na Liptově. Slyšeli jste i slovní hru nebo 10 odpovědí v Rychlovýslechu.

Italské risotto s chřestem a krevetami:
320 g rýže carnaroli, 12 zelených stonků chřestu, 12 krevet, 1 cibule, 2 dl mléka, 2 dl bílého vína, zeleninový vývar, hrst petrželové natě, olej extra viržin, máslo a sůl

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.