Josef Polášek usmažil houbové bramboráky
V naší rozhlasové kuchyni Pochoutek jsme s hercem Josefem Poláškem smažili předvánoční postní jídlo - houbové bramboráky.
Během smažení jste se dozvěděli, že Josef letos velmi houbařil, objevoval bohatá místa, vysvětlil vám, jak působí muchomůrka zelená, jak se chodí na houby s navigací a také, jaká jídla se u nich jedí na Vánoce. Naďa zavzpomínala na otravu houbami, redaktorka Markéta Vejvodová prozradila, jak se sbírají houby profesionálně a Patrik vám řekl, co je to „bejčí pytlík“.
Houbové bramboráky:
200 g čerstvých hub (nebo mražených), 1 kilogram brambor, 3 vejce, 500 g polohrubé mouky, 1 cibule, česnek dle chuti, pepř, majoránka, lžíce másla, 100 g slaniny s kůží a sůl
Reprízováno 21. prosince 2013.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka