Marek Ztracený smažil řízky a jako přílohu připravil bavorský bramborový salát
S Markem Ztraceným jsme si tak trochu připomněli vánoční čas. Marek totiž s Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem smažil vepřové řízky a k nim nás naučil udělat svůj oblíbený bavorský bramborový salát.
Povídali si během míchání a smažení o muzice, o tom, jak se Marek dostal ke hraní na kytaru, jaké to bylo slyšet poprvé sám sebe v rádiu, jaká jídla má rád a co se jedlo a jí u něj na Šumavě.
Smažený řízek:
4 kotletky, sůl, pepř, strouhanka, hladká mouka, půl deci piva, 1 vejce, olej na smažení
Bavorský salát:
asi 10 menších, ve slupce uvařených brambor (nerozvařených a oloupaných), 200 g na drobné kostičky nakrájené anglické slaniny, 1 střední cibule, půl šálku hovězího vývaru, asi 2 velké lžíce octa, sůl, docela dost pepře, sušená petržel nebo majoránka a 2 lžíce oleje
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.