Petr Tyrichtr orestoval krkovičku z přeštického prasete a připravil i cibulovou marmeládu
Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal koukali v Černokosteleckém zájezdním pivovaru pod ruce zkušenému kuchaři Petru Tyrichtrovi z restaurantu Mozaika v Praze, který bodoval i na letošním ročníku Prague Food Festivalu.
Vařila se krkovička z přeštického prasete na rozmarýnu, k tomu se udělali šťouchané brambory se škvarky a sušenými rajčaty a navíc i cibulová marmeláda.
Vrchním degustátorem se stal populární herec Pavel Nový, který má svůj osobitý vztah k pivu a pivovaru. Petr Tyrichtr prozradil, co si vozí v autě z Itálie a jaké omáčky patří přípravou k nejtěžším.
Na rozmarýnu pečená krkovička z přeštíka:
krkovička z přeštického prasete, sůl, pepř, větvička rozmarýnu a olej na smažení
Brambor šťouchaný se škvarky se sušenými rajčaty:
brambory na pyré, škvarky, sůl, pepř a sušená rajčata
Cibulová marmeláda:
cibule, sůl, pepř, cukr krystal a tmavý ležák
Reprízováno 10. srpna 2013.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka