Jaroslav Sapík připravil hořčičnou a křenovou omáčku k táliánům
Do rozhlasové kuchyně přišel poradit, co si dát dobrého třeba k nedělnímu obědu, šéfkuchař restaurace U Koně v Klokotné u Prahy - Jaroslav Sapík. Na menu byly jeho oblíbené taliány a k nim udělal hořčičnou a křenovou omáčku.
Při míchání omáčky jsme se zeptali i na to, jak se správně dělá guláš, jaké to je vařit na Pražském hradě pro prezidenty nebo královnu Alžbětu II. Jaroslav prozradil, jaká jídla má rád on, co umí jeho žena lépe než on a jak dalece sahá jejich řeznický rod.
To všechno obohatila reportáž Markéty Sokolové o výrobě taliánů a jejich historii. Nenechte si ujít jedinečné Pochoutky o české kuchyni.
Hořčičná a křenová omáčka:
cibule, máslo, mouka, mléko, čerstvý křen, hořčice, cukr, ocet, sůl, pepř + taliány od vašeho řezníka
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.