Ivě Hüttnerové připravil Petr Procházka candáta s kořenovou zeleninou a limetkovou redukcí
Pochoutky s Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem se opět rozjely na farmu Blaník k Vlašimi a posledního pěkného podzimního počasí si oba užili s herečkou a milovnicí starých časů Ivou Hüttnerovou. Výtečný podzimní recept na candáta vás naučil šéfkuchař Petr Procházka.
Během toho, co se připravoval candát, vám Iva prozradila řadu babských rad, proč nesnáší třešeň na své zahradě, jak bojuje s moly a jak vlastně začala se sbíráním starých věcí. Příjemné podzimní povídání vedli v Rytířském sálu a před jeho dveřmi si na candátovi pak pochutnali.
Pošírovaný candát s kořenovou zeleninou a limetkovou redukcí:
kořenová zelenina (na nudličky), bílé víno, sůl, nové koření, celý pepř, bobkový list, filety z candáta, limetky, třtinový cukr, trochu másla
Postup:
Připravíme si kastrůlek s vodou a kořenovou zeleninou, kterou jsme si předtím nakrájeli na nudličky. Přidáme bílé víno, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, přivedeme k varu. V momentě, kdy se nám to vaří, stáhneme z prudkého ohně, necháme jen probublávat, vložíme nasoleného candáta a pošírujeme 6 až 7 minut. Mezitím než se nám candát udělá, tak si vedle na pánvi připravíme limetkovou redukci. Zkaramelizujeme třtinový cukr, přidáme trochu másla, zalijeme limetovou šťávou a zredukujeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.