Miloš Knor uvařil čočku na kyselo s klobásou a vajíčkem

Největší audioportál na českém internetu

Miloš Knor při rozhovoru | Foto: Petr Jindra

Miloš Knor uvařil čočku na kyselo s klobásou a vajíčkem

V kuchyni bylo tentokrát pěkně veselo. Hostem Pochoutek na stojáka byl komik Miloš Knor, který přijel až z jižních Čech. Nadě Konvalinkové a Patriku Rozehnalovi udělal svoji oblíbenou čočku na kyselo s klobásou a vajíčkem.

Dozvěděli jste se, jestli má Miloš něco společného s velkou firmou na polévky, jaké gastronomické zběsilosti jsou schopni doma sníst, jaká jídla zvládne uvařit zpaměti a které soutěže vyhrál s jídlem. Od Markéty Vejvodové jste se dozvěděli o zvláštních druzích čočky i o té nejlepší na světě. Jmenuje se Puy a prý se nikdy nerozvaří.

Čočka na kyselo s klobásou a vejcem:
350 g zelené nebo hnědé čočky, 3 lžíce oleje, 20 g najemno nasekané cibule, 25 g hladké mouky, trochu škrobu, 1 malý bobkový list, trochu tymiánu, sůl, čerstvě mletý pepř, jemný ocet nebo citronovou šťávu, 4 klobásy, olej, 4 vejce, kmín

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

Zmizelá osada

Koupit

Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.