Pečete rádi? S tímhle trikem už koláč nespálíte a poradíme také, jak na sražený máslový krém

Největší audioportál na českém internetu

Pečení (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka Pixabay

Pečete rádi? S tímhle trikem už koláč nespálíte a poradíme také, jak na sražený máslový krém

Pokud je pečení vaše radost, dnes je Domácí štěstí určeno právě vám.

Na vymazání forem je nejlepší ztužený tuk. Málo se přepaluje a pečivo zespodu nehnědne tak rychle. Sražený máslový krém není žádná tragédie. Stačí ho na misce vložit do horké vodní lázně a míchat, dokud se nespojí. Poté z lázně sundat a míchat do vychladnutí.

Než přidáte do těsta kakao, zalijte ho horkým mlékem, bude lépe barvit. Lesklé polevy docílíte, když ji budete horkou nalévat na studený korpus a obráceně. Zkrátka vše závisí na rozdílných teplotách. A dort se vám nepřipálí, když postavíte formu s těstem na plech vysypaný solí.

autor: Iva Hüttnerová

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.

František Novotný, moderátor

setkani_2100x1400.jpg

Setkání s Karlem Čapkem

Koupit

Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.