Petr Tyrichtr orestoval krkovičku z přeštického prasete a připravil i cibulovou marmeládu
Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal koukali v Černokosteleckém zájezdním pivovaru pod ruce zkušenému kuchaři Petru Tyrichtrovi z restaurantu Mozaika v Praze, který bodoval i na letošním ročníku Prague Food Festivalu.
Vařila se krkovička z přeštického prasete na rozmarýnu, k tomu se udělali šťouchané brambory se škvarky a sušenými rajčaty a navíc i cibulová marmeláda.
Vrchním degustátorem se stal populární herec Pavel Nový, který má svůj osobitý vztah k pivu a pivovaru. Petr Tyrichtr prozradil, co si vozí v autě z Itálie a jaké omáčky patří přípravou k nejtěžším.
Na rozmarýnu pečená krkovička z přeštíka:
krkovička z přeštického prasete, sůl, pepř, větvička rozmarýnu a olej na smažení
Brambor šťouchaný se škvarky se sušenými rajčaty:
brambory na pyré, škvarky, sůl, pepř a sušená rajčata
Cibulová marmeláda:
cibule, sůl, pepř, cukr krystal a tmavý ležák
Reprízováno 10. srpna 2013.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.