Pivo, citron, káva i rum – vše pro maso dobré jest!
Tentokrát prozradíme, jak napravit a vylepšit pokrmy, jakož i různé fígle kuchařské, které se týkají masa.
Maso při vaření rychleji změkne, dáte-li do vody špetku jedlé sody nebo lžíci rumu.Pečené maso bude vždy měkké, potřete-li ho před pečením citronem a chvíli necháte stát. Také maso nejtvrdší změkne, budete-li ho vařit s kopřivovými listy.
Maso v létě uchováte, ponoříte-li ho do sladkého mléka nebo jej posypete čerstvě mletou kávou. Chuť tím rozhodně neutrpí.
Vepřová pečeně bude mít jemnou kůrčičku, když ji budete potírat pivem.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.