Pochoutky s Alexandrem Hemalou

Největší audioportál na českém internetu

Pochoutky s Alexandrem Hemalou | Foto: Petr Jindra

Alexandr Hemala a jeho bramborák s uzeným masem a kysaným zelím

Hlasatel s nezaměnitelným hlasem - to je Alexandr Hemala. Právě on byl hostem Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala ve Studiu chuti. Vy se podle jeho návodu můžete naučit Bramborák po Hemalovsku...

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal vařili ve své rozhlasové kuchyni s moderátorem a hlasatelem České televize Alexandrem Hemalou. Naučit se můžete na bramborák s uzeným masem a kysaným zelím - stačí si poslechnout sestřih...

Řeč byla o dědečkovi, práci v dílně, houbách i dětství na moravské vesnici. Čekají vás zajímavosti o sádle, test kuchyňských znalostí a chybět nemůže hra se slovy!


Bramborák po Hemalovsku
Ingredience: syrové brambory; hladkou mouku; 30 ml mléka; vejce; sádlo nebo olej na smažení; česnek; sůl, pepř; majoránka; moravské uzené a kysané zelí

Postup: Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, majoránku a česnek dle chuti, do směsi zapracujeme mouku, mléko a vejce tak, aby se bramboráková směs na pánev s olejem nebo sádlem dala poklást lžící.
Tvoříme slabé placky, které necháme upéct do růžova.
Mezitím osmahneme v malé pánvi cibulku, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, krátce opečeme a přidáme na prohřátí propláchnuté kysané zelí.
Takto připravenou směs pokládáme na upečené bramboráky. Můžeme dozdobit sýrem a čerstvou petrželkou, okurkou apod.

DOBROU CHUŤ!!!

Pochoutky s Alexandrem Hemalou