Pochoutky s Antonínem Baudyšem

Známý astrolog a bývalý ministr Antonín Baudyš naučil posluchače Pochoutek uvařit italské těstoviny...

Těstoviny s rajčatovou omáčkou, plísňovým sýrem a uzeným bůčkem - to je recept Antonína Baudyše. Vyčetl ho z hvězd nebo ho třeba zdědil po babičce z Itálie? A co všechno se dá z hvězd vyčíst? To prozradil Antonín Baudyš Nadě a Patrikovi v prvních nedělních lednových Pochoutkách.

Těstoviny se sýrem a bůčkem: těstoviny - nejlépe torti (spirálky), farfalle (motýlci) nebo penne (roury), 2 sýry nejlépe Blue Cheese (nebo Auvergneský - v žádném případě ne Niva), 35 dkg uzeného bůčku, 2 krabičky rajského protlaku nejlépe Valfruta, několik čerstvých rajčat, jeden pórek, 4 - 5 větších cibulí, 2 paličky česneku, pytlík oregana, sůl a pepř z mlýnku (ne koupený umletý), panenský olivový olej a trochu sojové sladké omáčky


Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.