Povidla klasicky, ale i tak, jak je neznáte. Vyzkoušejte povidlovou šlehačku

2. květen 2023

Největší audioportál na českém internetu

Švestková povidla | Foto: Fotobanka Pixabay

Povidla klasicky, ale i tak, jak je neznáte. Vyzkoušejte povidlovou šlehačku

Na nejlepší povidla musíte mít zcela zralé, měkké a sladké švestky. Ne nadarmo čekali předkové se sklizní do prvních ranních mrazíků, které chuť zkoncentrovaly.

Povidly můžete plnit tradiční kynuté buchty, povidlové taštičky, připravit sladkokyselé švestkové čatní, které skvěle ladí k sýrům, uvařit švestkovou omáčku k uzenému masu, nachystat švestkový rozvar k přelití perníkové buchty.

Povidla doplňují mák, takže s makovou náplní nemůžete prohloupit. Dodají jí vláčnost a skvělou chuť. Hodí se do tradičních buchet i jako náplň do frgálů z Valašska.

A co takhle povidlová šlehačka? Báječná náplň do palačinek vznikne tak, když do našlehané šlehačky z jednoho kelímku přidáte vrchovatou polévkovou lžíci povidel a krátce prošleháte.

Mohlo by vás zajímat

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.