Prskající tuk při smažení zkrotí lžička soli či mouky, doporučují Babské rady

Prskající tuk při smažení zkrotí lžička soli či mouky, doporučují Babské rady
Pokud chcete trochu odlehčit organismu, řízky nesmažte na pánvi v oleji, ale nasucho na pečicím papíru. Chuť bude stejná, řízek méně tučný.
Pokud ale přeci jen raději smažíte hezky postaru na oleji nebo na sádle, přidejte do rozpáleného tuku pár tence ukrojených koleček čerstvé mrkve. Díky tomu se olej tak rychle nepřepálí. Při delší době smažení mrkev vyměňte.
Taky je vám nemilé, že po vydatném smažení člověk může rovnou začít vytírat celou kuchyň? Rozpálený olej prská a je to nejen nepořádné, ale také nebezpečné. Divoký tuk zkrotí jednoduchý trik – stačí do něj při smažení přisypat lžičku soli či mouky. Pokud budete řízky smažit na přepuštěném másle ghí, docílíte delikátní chuti.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.