Rady do kuchyně: Co dělat pro krásnou kůži na kuřeti a jak uchovat droždí, které nespotřebujete?
12. květen 2022
Křupavá kůrčička na kuřeti, do které se chcete zakousnout, stejně jako křupavé škvarky, nebo smetanová omáčka, která se nesrazí. Jaké jsou tipy Ivy Hüttnerové?
Dnes mám pro vás pár praktických rad do kuchyně:
- Smetanová omáčka se nesrazí, když do smetany přidáte lžičku cukru.
- Čerstvý chléb se vám bude lépe krájet, když nůž namočíte do horké vody.
- Droždí, které nespotřebujete, jednoduše zamrazte. Stačí ho zabalit do alobalu, vložit do mikrotenového sáčku a použít v následujících dvou měsících. Při dalším použití už droždí ale znovu nerozmrazujte.
- Makové buchty budou chutnější, když mletý mák do nádivky nejdříve na suché pánvi opražíte.
- Děláte si domácí škvarky? Pokud ano, přidejte při škvaření trochu mléka nebo piva. Škvarky budou voňavější a křupavější.
- Krásnou kůrčičku na pečené drůbeži zaručíte, když maso před vložením do trouby potřete sladkou smetanou nebo posypete trochou moučkového cukru.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka