Rady do kuchyně: Co dělat pro krásnou kůži na kuřeti a jak uchovat droždí, které nespotřebujete?

Největší audioportál na českém internetu

stůl | Foto: Fotobanka Pixabay

Rady do kuchyně: Co dělat, aby se nesrazila smetana a jak uchovat droždí, které nespotřebujete?

Křupavá kůrčička na kuřeti, do které se chcete zakousnout, stejně jako křupavé škvarky, nebo smetanová omáčka, která se nesrazí. Jaké jsou tipy Ivy Hüttnerové?

Dnes mám pro vás pár praktických rad do kuchyně:

  • Smetanová omáčka se nesrazí, když do smetany přidáte lžičku cukru.
  • Čerstvý chléb se vám bude lépe krájet, když nůž namočíte do horké vody.
  • Droždí, které nespotřebujete, jednoduše zamrazte. Stačí ho zabalit do alobalu, vložit do mikrotenového sáčku a použít v následujících dvou měsících. Při dalším použití už droždí ale znovu nerozmrazujte.
  • Makové buchty budou chutnější, když mletý mák do nádivky nejdříve na suché pánvi opražíte.
  • Děláte si domácí škvarky? Pokud ano, přidejte při škvaření trochu mléka nebo piva. Škvarky budou voňavější a křupavější.
  • Krásnou kůrčičku na pečené drůbeži zaručíte, když maso před vložením do trouby potřete sladkou smetanou nebo posypete trochou moučkového cukru.
autor: Iva Hüttnerová

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.

František Novotný, moderátor

setkani_2100x1400.jpg

Setkání s Karlem Čapkem

Koupit

Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.