Ředkvičky jsou nejenom chutné, ale také zdravé, působí jako přírodní antibiotikum
Také jste jako děti svačili chleba namazaný máslem, zdobený na kolečka nakrájenou ředkvičkou? Už naše babičky věděly, jak je tato drobná zelenina zdravá.
Působí jako přírodní antibiotikum a ničí škodlivé plísně, viry i bakterie. A to nejenom v trávicím a močovém ústrojí, ale také v průduškách.
A věděli jste, že ředkvičky pomáhají rozpouštět žlučové kaménky? A dokonce ani to není jejich poslední dobrá vlastnost. Zařadit do jídelníčku by je měli všichni, kteří chtějí zhubnout nebo ti, kteří trpí problémy s pletí a ekzémem. Myslím, že je na čase vrátit se do dětství a připomenout si tu krásně štiplavou a křupavou dobrotu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.