Rekonstrukce zahrady, zdění s vápenopískovými prvky, chov jedovatých hadů

19. květen 2012

Rekonstrukcí zahrady můžete váš pozemek nejen vylepšit, ale při špatném postupu také pokazit. Dozvěděli jste se také, jaké jsou výhody vápenopískového zdiva nebo co by měl vědět a umět majitel jedovatých plazů.

Rekonstrukce zahrady
Přišlo jaro, podívali jste se na Vaší zahradu a najednou máte pocit, že chcete všechno předělat? Právě na jaře máte jedinečnou příležitost záhonky proměnit a zahradu doslova „překopat“. Ale měli byste vědět, jakými pravidly se řídit. Na praktické rady se ptala Markéta Vejvodová Dany Eklové ze společnosti Leone Garden.

  • Rekonstrukce zahrady, zdění s vápenopískovými prvky, chov jedovatých
    hadů
    " style="">
    Rekonstrukce zahrady, zdění s vápenopískovými prvky, chov jedovatých
    hadů
    " style="">
    Rekonstrukce zahrady, zdění s vápenopískovými prvky, chov jedovatých
    hadů
0:00
/
0:00

Miniaturní knihy ze sbírky Vráti Ebra
Vráťa Ebr už řadu let sbírá kuriózní vydání knih. Jeho byt je jedna velká knihovna. A mezi těmito exempláři najdeme i zajímavá miniaturní vydání. Právě o této sbírce nám její majitel řekl více. Na návštěvu k Vráťovi Ebrovi nás pozval Jan Zítka.

Zdění s vápenopískovými prvky
Chystáte se během léta na stavební práce? A rádi byste zvolili materiál, který můžete použít na dům a garáž, ale zároveň také například na zídku plotu?A nejen kvůli praktičnosti, ale také kvůli sjednocení celkového vzhledu? Potom začněte stavět z vápenopískového zdiva. O tom, jaké jsou jeho výhody i jaké je jeho složení mluvila Markéta Vejvodová s Martinem Urbancem z firmy KM BETA.

Chov jedovatých hadů
I jedovatí hadi se občas vyskytují v péči majitelů a chovatelů zvířat. Pokud si přejete chovat takového hada, musíte získat povolení a splnit další podmínky, které vám ukládá zákon. Co by měl vědět a umět majitel takových plazů, jste se dozvěděli od odbornice na zájmové chovy Lízy Švejdové. Za ní nás zavedl Jan Zítka.

Dobrá rada na závěr:
Nemáte-li na chatě lednici, můžete maso kratší dobu uchovat čerstvé, když ho zabalíte do utěrky namočené v octě nebo ponoříte do octové vody a dobře uzavřete. Pomáhá rovněž, pokud maso obložíte silnou vrstvou nakrájené cibule nebo pokryjete čerstvě natrhanými kopřivami.