Smažené švestky ve skořicovém těstíčku
Josef a Saša Senohrábkovi jsou zkušení kuchaři a celoživotní partneři. Vaří poctivě a s láskou, se zkušenostmi, které posbírali v různých restauracích, kde společně vařili. V Apetýtu prozradili recept na smažené švestky v těstíčku.
Co budete potřebovat?
- 1 hrnek mléka
- 2 menší vejce
- 1 lžíci krupicpvého cukru
- 1 lžíci oleje
- 1 lžíci zakysané smetany
- 4-5 lžic hladké mouky
- 1/4 sáčku prášku do pečiva
- 1/2 kávové lžičky mleté skořice
- olej na smažení
- citrónovou kůru
- vypeckované švestky
- bílou čokoládu
- vanilkový a skořicový cukr na obalení po usmažení
- moučkový cukr na obalení švestek – lépe na nich drží těstíčko
Postup vysvětluje pan Senohrábek v přiloženém audiu.
Související
-
Linecký koláč s jablky
V apetýtovách receptech pro vás máme opět nějakou tu sladkost. Potřebovat budete kromě jiného i skořici. V našem jídelníčku bychom na ni neměli zapomínat.
-
Strouhaný kakaový koláč
V pátečním Apetýtu pro vás máme sladkou tečku za celým pracovním týdnem. Důležitou ingrediencí bude tentokrát kakao.
-
Ovocné knedlíky z kuskusu a vloček
V pátečním Apetýtu jsme se tentokrát zaměřili na knedlíky, na jejich lehčí variantu – základem bude kuskus. Je to tvrdozrnná pšenice zpracovaná na droboučké kuličky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.