Tereza Kerndlová připravila italské těstoviny s bazalkovým pestem a žampiony
V Pochoutkách nás navštívila mladá a úspěšná zpěvačka, která reprezentovala Českou republiku na hudební soutěži Eurovize - Tereza Kerndlová. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal s ní uvařili italské těstoviny s pestem a žampiony.
Povídali si o tom, proč má Tereza ráda Itálii, jak ji tatínek vedl ke zpěvu a kdy poprvé sama vystupovala na jevišti. Dozvěděli jste se o tom, jak se natáčí písničky i vaří u Kerndlů.
Těstoviny s pestem a žampiony:
400 g těstovin typu penne (anebo jakékoli těstoviny tvaru „potrubí“), 250 g očištěných žampionů nebo jiných jedlých hub, 8 plátků prorostlé slaniny, 4 lžíce bazalkového pesta, 300 ml co nejtučnější zakysané smetany, hrst lístků bazalky, sůl a pepř na dochucení
Postup:
Ve velkém hrnci uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Mezitím pokrájejte houby a slaninu. Do misky či hrnku nalijte trochu vody od těstovin; ty potom slijte a uložte na teplé místo. V hrnci, v němž se vařily těstoviny, asi pět minut smažte slaninu a houby. Udržujte vysokou teplotu, aby se opravdu smažily, a ne jen „potily“.
Vraťte do hrnce těstoviny, přidejte uschovanou vodu a poté všechno minutu ohřívejte a míchejte. Stáhněte plamen a do těstovin vmíchejte pesto, smetanu i většinu bazalkových listů. Ochutnejte, případně osolte a opepřete. Promíchejte a ozdobte zbylou bazalkou. Místo bazalkového pesta můžete zkusit i jeho červenou verzi.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://strednicechy.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://strednicechy.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka