Vepřové na zázvoru a dobromysli podle receptáře farní hospodyně

Největší audioportál na českém internetu

Ilustrační snímek | Foto: Zdeněk Truhlář, Český rozhlas

Babiččiny recepty: Vepřové na zázvoru a dobromysli

2. května má svátek poměrně neznámá světice, sv. Viborada – patronka knihoven, kuchařek a farních hospodyní. A tak si pro recept zajdeme do farní kuchyně.

Ingredience
  • 5 plátků vepřového masa
  • 4 stonky dobromysle
  • 4 stroužky česneku
  • mletý zázvor (asi 1 plná lžička)
  • 1 cibule
  • sádlo
  • kousek másla
  • sůl
  • hladká mouka

Maso naklepeme. Česnek utřeme se solí, přidáme nasekanou dobromysl, zázvor, kousíček másla a spojíme. Plátky lehce osolíme a potřeme zázvorovou směsí. Opečeme na sádle. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, zaprášíme moukou a zalijeme vodou nebo vývarem. Pokud nám zbude zázvorová směs, přidáme ji a povaříme. Dochutíme solí dle chuti. Podáváme s bramborem.