Wabi Daněk griloval krůtí klobásy a cukety s česnekem
"Nohama stíráš rosu na kolejích", zpívá se v evergreenu Wabiho Daňka. A právě po kolejích tentokrát doputovala do Českého Šternberka naše Pochoutková dvojka Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal. V areálu tamního Parkhotelu už na ně čekal právě bard všech českých trampů.
Při grilování krůtích klobás a cuket s česnekem byla řeč především o trampingu a jídle. Naďa samozřejmě požádala Wabiho, aby zazpíval a tak jste si v Pochoutkách opět mohli vychutnat jeho nesmrtelné písně.
Grilovaná cuketa:
středně velká cuketa, česnek, olej (ideálně olivový), sůl, případně koření dle chuti
Postup:
Cuketu nakrájíme na plátky silné zhruba 1 cm, osolíme z obou stran a necháme "vypotit" vodu. Poté naklademe na rozpálený gril a průběžně otáčíme. Při otáčení vždy pomažeme olejem s česnekem. Dozlatova ogrilované cukety můžeme ještě před podáváním opět potřít olejem s česnekem, případně posypat kořením.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.