Bazén v Rakovníku čeká rekonstrukce. Zatím na ni ale nejsou peníze

26. únor 2015

Divokou řeku i vodoléčebný chodník chce Rakovník vybudovat v areálu bazénu. Ten čeká velká rekonstrukce. Město na ni ale zatím nemá peníze.

Během dvou let opravit plavecký stadion, který je teď ve špatném technickém stavu - právě to chce stihnout město Rakovník. A zastupitelé už také rozhodli, co všechno by mělo být v areálu rekonstruovaného bazénu. Rozhodovali se mezi dvěma variantami oprav a vybrali tu dražší možnost, která bude stát 180 milionů korun. Kromě opravy samotného bazénu plánuje město v bazénu vybudovat tzv. divokou řeku, Kneippův chodník pro vodoléčbu, dva tobogany nebo bufet.

Město ale částku 180 milionů korun v současné době k dispozici nemá. Proto chce radnice na opravu sehnat dotaci. V ideálním případě by si lidé v nově opraveném bazénu měli zaplavat v roce 2017, tedy za dva roky. Pokud ale město dotaci nezíská, rekonstrukci bude muset odložit.

Současný stav rakovnického bazénu je dost špatný. „Statické kontroly probíhají jednou měsíčně, zatím jsou v pořádku,“ říká starosta Rakovníka Pavel Jenšovský s tím, že podle statika krajní termín, do kterého může být bazén v současném stavu v provozu je červen příštího roku. „Poté by už měl být bazén zavřený,“ dodal starosta.

Možnou budoucí podobu nového bazénu v Rakovníku si mohou zájemci prohlédnout i na internetových stránkách města – www.mesto-rakovnik.cz.

autoři: Kateřina Havránková , jch
Spustit audio