Borůvkový šnaps „lesňák" podle receptu z Podkrkonoší
Trochu si dopřejeme, což v dobách našich babiček nebylo nic tak výjimečného. Letní ovoce sloužilo nejen k přípravě moučníků či zavařování, ale také do různých šňapsů. Jak z borůvek vytvořit lesňák poradí Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření.
Ingredience
- 2 litry borůvek
- 1 l vody
- 25 dkg cukru
- vanilka
- 2 lžičky skořice
- 1/2 l pálenky
Borůvky krátce povaříme s vodou, propasírujeme, přidáme cukr, vanilku cukr a povaříme. Přidáme skořici, a ještě chvilku vaříme. Necháme vychladnout, přilijeme pálenku a stáčíme do lahví přes jemné sítko.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.