Felix Slováček připravil uzenou krkovici se švestkovou omáčkou

Největší audioportál na českém internetu

Felix Slováček | Foto: Jan Profous

Felix Slováček připravil uzenou krkovici se švestkovou omáčku

V Pochoutkách jsme podávali uzenou krkovici se švestkovou omáčku. Prý je to typický jihočeský recept, který ale kdo ví proč dělají spíše na jižní Moravě. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal si povídali v Pochoutkách se saxofonistou Felixem Slováčkem.

Během vaření jste se dozvěděli lecos o domácí kuchyni, o hraní na saxofon, o cestách za jídlem i nezdarech v kuchyni. Markéta Vejvodová přichystala zajímavý příspěvek o švestkách.

Uzená krkovice se švestkovou omáčkou:
pěkný kousek uzené krkovice vcelku, 8 lžic švestkových povidel, 4 lžíce slunečnicového oleje, 4 lžíce hladké mouky, 1 kávová lžička mleté skořice, 2 třícentimetrové kousky citronové kůry, 6 kostek cukru, špetka soli a voda

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

Zmizelá osada

Koupit

Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.