Vlastimil Lacina připravil a ugriloval domácí klobásy

Největší audioportál na českém internetu

Patrik Rozehnal, Naďa Konvalinková a Vlastimil Lacina | Foto: Petr Jindra

Vlastimil Lacina připravil a ugriloval domácí klobásy

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se přesunuli se svou mobilní kuchyní do Černokosteleckého zájezdního pivovaru, kde našli na celé léto zázemí pro Pochoutky. Ke grilu tentokrát pozvali zkušeného kuchaře Vlastimila „Jaroše“ Lacinu z restaurace Čestr v Praze. Připravil domácí klobásy.

Během povídání o českém skotu, hovězím masu a jeho uskladňování jste se dozvěděli hlavně to, jak se dělají vepřové i hovězí domácí klobásy plné masa. Grilovalo se venku na pivovarském dvoře.

Domácí vepřové klobásy:
vepřové plecko a vepřový bůček z přeštického vepře, sůl, pepř, trochu perlivé vychlazené vody, střívka

Domácí hovězí klobásy:
trochu vepřového bůčku, vyzrálé hovězí zadní, sůl, pepř, mleté nové koření, panák portského vína, střívka

Vybavení:
strojek na mletí masa, plnička klobás, gril

Reprízováno 20. července 2013.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

Zmizelá osada

Koupit

Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.