Vlastimil Lacina připravil a ugriloval domácí klobásy
Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se přesunuli se svou mobilní kuchyní do Černokosteleckého zájezdního pivovaru, kde našli na celé léto zázemí pro Pochoutky. Ke grilu tentokrát pozvali zkušeného kuchaře Vlastimila „Jaroše“ Lacinu z restaurace Čestr v Praze. Připravil domácí klobásy.
Během povídání o českém skotu, hovězím masu a jeho uskladňování jste se dozvěděli hlavně to, jak se dělají vepřové i hovězí domácí klobásy plné masa. Grilovalo se venku na pivovarském dvoře.
Domácí vepřové klobásy:
vepřové plecko a vepřový bůček z přeštického vepře, sůl, pepř, trochu perlivé vychlazené vody, střívka
Domácí hovězí klobásy:
trochu vepřového bůčku, vyzrálé hovězí zadní, sůl, pepř, mleté nové koření, panák portského vína, střívka
Vybavení:
strojek na mletí masa, plnička klobás, gril
Reprízováno 20. července 2013.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.