Zdeněk Merta připravil filet z candáta se šťouchanými brambory a špenátem
V rozhlasové kuchyni, kde vládne Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal, se objevil zpěvák, skladatel a muzikant Zdeněk Merta. Miluje ryby, proto se společně pustili do filetu z candáta a k tomu připravili šťouchané brambory se slaninou a také špenát s česnekem.
Během přípravy jste se dozvěděli, jak Zdeněk rybařil s Rudolfem Hrušínským, jak se plavil po moři při lovu velryb, jaké to je zažít mořskou bouři nebo prožít měsíc s čínskými rybáři.
Navíc se vedla řeč o hudbě i o množství porcelánu, který má Zdeněk doma ve skříni. To vše doplnily informace o druzích špenátu a také originální Zdeňkova hudba.
Candát se šťouchanými bramborami a špenátem:
4 filety z candáta, olivový olej, citron, sůl, pepř, tymián, rozmarýn, šalvěj, máslo, 1 kg brambor, 1 větší cibule, 10 dkg slaniny, asi 200 g mraženého špenátu, pár stroužků česneku, trochu smetany ke šlehání
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.